KookJij

Gehaktballetjes in Tomatensaus met Spaghetti

Een heerlijk gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes in Tomatensaus met Spaghetti te bereiden

1).Bak in een pan met dikke bodem en deksel in de olijfolie de uien, knoflook en het tomaten concentraat. Als de uien zacht zijn geworden kunnen alle andere ingredienten er bij in.
2).Breng dat mengsel al roerend aan de kook, doe het deksel er op en laat op een zo klein mogelijk vuur door- sudderen.
3).Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes door elkaar en maak dan van het beslag balletjes zo groot als een golfballetje. (eerder kleiner dan groter)
4).Bak alle balletjes in voldoende olijfolie. Balletjes moeten aan alle kanten goud bruin zijn.
5).Doe daarna de balletjes in de kokende saus en laat ze daarin nog een 20 minuten minimaal verder garen.
6).Kook de spaghetti volgens de regelen van de kunst al dente en voorkom dat ze verkleven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef op elk bord een schep spaghetti en verdeel daarover de balletjes met de saus.
Strooi daarover nog wat peterselie, basilicum, Parmezaanse kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Panko is Japans paneermeel. Ik heb het ingredient toegevoegd, dus als je even over het vraagtekentje gaat, zie je de bijzonderheden.;);)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
slaatje

slaatje zegt:
Ja dat gebruik ik ook vaak, ook het magere rundergehakt van de Lidl is prima, maar 10% vet, staat er op. ;);)
liske

liske zegt:
Ik gebruik vaak tartaargehakt, dat is 10 cent per 100 gram duurder dan rundergehakt. Wel veel magerder, maar wel krijg je daarvan erg vaste balletjes. B.t.w., is Panko paneermeel Jan?
slaatje

slaatje zegt:
Lijkt me lekker, maar erg duur, met rosbief als gehakt. Groetjes Gerda :p:p:p