KookJij

Recept voor Gehakt parmentier met tofu

Een heerlijk gehakt parmentier met tofu recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Maak eerst de puree: schil de aardappelen, snij ze in stukken en leg ze in een kookpan met licht gezouten koud water. Breng aan de kook en laat in 15 à 20 min garen. Giet ze af en stamp ze tot puree met 15 g boter en de melk. Strooi er nootmuskaat en zout bij. Zet even opzij.
  2. Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui, de selderij en de wortel een paar minuten. Voeg de tofu toe en laat bruin kleuren. Voeg alle specerijen toe en laat 1 min sudderen. Strooi er de bloem bij en meng goed. Voeg dan de tomatenpuree en de bouillon toe en laat 10 à 15 min sudderen, tot de saus indikt.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het tofumengsel in een ingevette ovenschaal en bedek met de puree. Trek met een vork lijnen in het oppervlak, verdeel er de rest van de boter in vlokjes over en bak 15 à 20 min in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst