KookJij

Gegrilde schelvis met stoemp

Een heerlijk gegrilde schelvis met stoemp recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde schelvis met stoemp te bereiden

Snijd de prei in kleine stukjes en was de groente meer dan nodig.
De stevige groene courgette snijden we vervolgens in kleine stukjes. De verzamelde groenten mogen vervolgens in een pot.
Giet een klein scheutje water in de pot en voeg een stevige klont boter toe. Laat de groenten een half uurtje zacht stoven onder deksel.
Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water. Giet ze af en doe ze bij de groenten. Met een pureestamper stampen we aardappelen en preicourgetten tot stoemp. Peper en zout.
Bestrijk de gepeperde en gezouten schelvisfilets met olijfolie. Laat de vis gedurende 1 minuut per kant grillen op de zeer hete grilplaat. Leg de vis op een geoliede schotel en laat 5 minuten garen in de voorverwarmde oven die staat ingesteld op 220°C.
Verdeel de stoemp over de borden en leg op elk bergje een stuk schelvishaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst