Recept
« Terug naar recepten
Geglaceerde lente-uitjes met rozijnen
PT40M
Geglaceerde lente-uitjes met rozijnen
Een heerlijk geglaceerde lente-uitjes met rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geglaceerde lente-uitjes met rozijnen te bereiden
Week de rozijnen 30 minuten in de kippenbouillon en laat ze uitlekken. Bewaar de bouillon. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de schoongemaakte lente-uitjes. Voeg de suiker, het laurierblad, de kruidnagel en de kippenbouillon toe. Laat dit 20 minuten koken. Voeg dan de rozijnen toe. Laat het vocht indampen en voeg, indien nodig, nog wat suiker toe. De uitjes moeten karameliseren. Verwijder het laurierblad en de kruidnagel en breng op smaak met zout en peper