KookJij

Geflambeerde flensjes met perensaus

Een heerlijk geflambeerde flensjes met perensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geflambeerde flensjes met perensaus te bereiden

Maak het flensjesbeslag. Mix de bloem met de eieren en de melk. Voeg daarna beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Het beslag moet goed vloeibaar zijn. Dek af en zet
1 u koel weg.
Schil de peren en de appel, verwij-der het klokhuis en snij het vrucht-vlees in partjes. Sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.
Maak de saus. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en bak de appel- en perenpartjes ± 3 min. Roer voorzichtig om. Voeg de Luikse siroop toe en schep om tot die volledig smelt. Giet er het sinaasappelsap bij en laat even inkoken.
Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Zorg dat de pan heel heet is voor u er het deeg in schept. Hou de gebakken flensjes warm.
Vouw de flensjes in vier en schik ze op een warme schotel of verwarmde individuele borden.
Verdeel er de saus met fruit over en bestrooi met wat suiker.
Verwarm de likeur in een pannetje en flambeer (weg van de dampkap!). Giet de nog brandende likeur over de flensjes en dien onmiddellijk op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst