Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken Wilde-Eendenborst met  (zie opm)
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken Wilde-Eendenborst met (zie opm)
Een heerlijk gebakken wilde-eendenborst met  (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wild
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken Wilde-Eendenborst met (zie opm) te bereiden
  Bestrooi de eendenborsten met zout en peper.
Verwarm de boter tot deze is uitgebruist.
Bak het vlees om en om bruin, aan beide kanten ca 3 min.
Leg het vlees onder aluminiumfolie en laat het 10 min. rusten.
( tot dit punt kan het vlees ook langer van te voren worden bereid).
Zet vòòr het serveren het vlees nog even in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Snijd het daarna in schuine plakken.
Kook voor de sabayon het sinaasappelsap samen met de Grand Marnier tot 3/4 in.
Voeg de eierdooiers toe en klop tot een schuimige, luchtige, enigzins lobbige massa ontstaat.
LET OP: klop niet te lang anders stolt het ei.
Voeg de gesmolten boter toe en blijf voortdurend kloppen.
Breng de sabayon op smaak met zout en peper.
										Verwarm de boter tot deze is uitgebruist.
Bak het vlees om en om bruin, aan beide kanten ca 3 min.
Leg het vlees onder aluminiumfolie en laat het 10 min. rusten.
( tot dit punt kan het vlees ook langer van te voren worden bereid).
Zet vòòr het serveren het vlees nog even in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Snijd het daarna in schuine plakken.
Kook voor de sabayon het sinaasappelsap samen met de Grand Marnier tot 3/4 in.
Voeg de eierdooiers toe en klop tot een schuimige, luchtige, enigzins lobbige massa ontstaat.
LET OP: klop niet te lang anders stolt het ei.
Voeg de gesmolten boter toe en blijf voortdurend kloppen.
Breng de sabayon op smaak met zout en peper.
Mijn kookverhaal (Bert Allers)
Een geweldig hoofdgerecht, zeker voor de kerst.
									
                    
marjolein zegt:
en voor hoeveel personen is dit??