KookJij

Frangipantaart

Een heerlijk frangipantaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frangipantaart te bereiden

Oven voorverwarmen op 180 gr.
Bladerdeeg in taartvorm deze rijkelijk insmeren met de confituur.
De frangipane mix samen met de boter, melk en eikes een tien tal min opkloppen.
Stort de frangepane mix in de taart vorm.
Zet deze +/- 35 min in de oven. Laat even afkoelen en beleg met de gedroogde abikozen en bestrijk met de confituur.
Voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Super leuk, met die foto's er bij! :-)
derbyke

derbyke zegt:
Lieke, frangipane mix is een beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem. Anders even googlen, en eikes vers van de pers zijn gewoon verse eieren. Groetjes
lieke

lieke zegt:
Wat is frangipanemix en zijn eikes vers van de pers?
Anna

Anna zegt:
Fijn, veel plezier! :D:D
derbyke

derbyke zegt:
Dank je wel, deze keer geen taartje voor mijn grote meid. Vandaag is het feest bij haar thuis te doen.:);):p
Anna

Anna zegt:
Leuk hoor;) Krijgt Bell ook nog een lekker taartje? Nogmaals: van harte gefeliciteerd met jullie meissie!;):D XX
derbyke

derbyke zegt:
Dank je, haha toch niet was voor mijn schoonvader zijn verjaardag. Weer een receptje uit de doos van Derbyke & Elmo :);):p
Anna

Anna zegt:
Ziet er heerlijk uit:D Voor Belleke's verjaardag?:D;)