KookJij

Fish and chips

Een heerlijk fish and chips recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fish and chips te bereiden

1. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten. Spoel ze en dep ze droog met een schone keukendoek. Bak ze 3 minuten in de friteuse op 160°C. Schud er de meeste olie af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
2. Dep de vis droog, snijd in 4 gelijke stukken. Kruid ze met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de stukken vis eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim; druk zachtjes aan.
3. Maak de tartaarsaus: hak de augurk, het ei en de kappertjes en meng alles, samen met de kruiden. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
4. Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de frieten een tweede keer op 180°C, 2 à 3 minuten. Laat uitlekken en serveer samen met de tartaarsaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Lekker recept maar ik mis de Malt Vinegar, die gaat er in Engeland altijd over.
Heerlijk. Groetjes Gerda :p:p:p