Recept
« Terug naar recepten
					
						Fazantbouillon met minisoesjes
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Fazantbouillon met minisoesjes
Een heerlijk fazantbouillon met minisoesjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									we4you2
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Fazantbouillon met minisoesjes te bereiden
Was de karkassen en dep ze droog. Verhit de boter in een pan en bak hierin de karkassen en de boutjes aan. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Voeg deze toe aan de karkassen en giet vervolgens het water erbij. Doe de peperkorrels, de teen knoflook en het bouquet garni erbij en breng aan de kook. Laat minstens 3 uur trekken en schuim af indien nodig. Maak intussen de soesjes: verwarm het water met de boter tot deze is gesmolten. Draai het vuur uit en voeg in één keer de bloem toe. Roer zo lang met een houten lepel tot het mengsel een bal vormt. Roer stuk voor stuk de eieren erdoor. Spuit het deeg in piepkleine toefjes op een bakplaat en bak ze in vijf minuten af in een oven van 180 °C. (De soesjes zijn in te vriezen.) Haal het vlees van de boutjes en snijd dit in kleine stukjes. Giet de bouillon door een zeef en breng deze op smaak met de madera, zout en peper. Schep het vlees erdoor en garneer met de soesjes. 
									 
                    





 
					