KookJij

Erwtensoep

Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookschrift
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Erwtensoep te bereiden

klontje (room)boter in de pan
uitje fruiten
bouillonblokjes erbij en 1 liter gekookt warm water
doperwten erbij
8 min zachtjes laten koken
pureren
in de soepkommen doen en een plakje geitenkaas er bij
garneer met verse basilicum

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Ben je geen liefhebber van geitenkaas, gebruik Danablue of anders Parmezaanse.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara  Metz

Barbara Metz zegt:
Hallo Hinke,
Het ia al een tijdje geleden dat je een reactie stuurde, maar ik ben een hele tijd "off-line" geweest; sorry dat ik nu pas regeer.
De bereiding met verse doperwten zal inderdaad méér tijd kosten, maar ik zelf gebruik altijd diepvries en dan is de gaartijd niet zó lang.
Heb je inmiddels de soep al gemaakt? Het is uiteraard niet te vergelijken met snert..... Groetjes.
Hinke

Hinke zegt:
Ziet er goed uit.
Alleen klopt de kooktijd niet met wat je bovenaan de pagina aangeeft. Het duurt langer dan 45 minuten. Het moet al twee uur koken.