KookJij

Eigen gemaakte notenkaas

Een heerlijk eigen gemaakte notenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vrekkenkrant
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eigen gemaakte notenkaas te bereiden

Verwarm de melk met de karnemelk in een pan. (geen aluminium), op zacht vuur tot er witte klontjes in een heldere vloeistof ontstaan. Bekleed een zeef met een stuk kaasdoek en hang deze in een kom. Schep de melkmassa in de zeef en laat het geheel 1/2 uur uitlekken. Hak de walnoten fijn en meng ze door de kaas uit de doek. Meng er ook de peterselie en bieslook door. Breng deze op smaak met zout en vers gemalen peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mattie

mattie zegt:
Hallo Anna, Ik heb je nog wat vragen ge-emaild op je persoonlijke email-adres.

Groetjes mattie
Anna

Anna zegt:
Hallo Mattie,
de kaas is in principe gereed voor consumptie, al is het goed een dag voor gebruik te maken.
Tja, wat voor kaas? Ik zou zeggen een zachte kaas met noten en kruiden.
Groetjes, Anna.
mattie

mattie zegt:
Lijkt me erg lekker, maar hoelang moet het dan nog duren voor je echte kaas hebt. En wat voor soort kaas heb je dan?????:)
Sabine

Sabine zegt:
Dat ga ik proberen lijkt me lekker:)