KookJij

Recept voor Eendenconfijtsel variatie (Confit de Canard)

Een heerlijk eendenconfijtsel variatie (confit de canard) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 250 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

1).Poten afspoelen en dan droogdeppen en vervolgens met peper en zout insmeren.
2).Poten in een pan leggen met dikke bodem en deksel.
3).Giet er zoveel ganzenvet op (waarin de kruiden zijn doorgeroerd), de poten onderstaan. Deksel op de pan en vervolgens 3 uur in de oven laten garen (of nog langer).
4).De poten uit de pan halen en in zijn eigen vet in een bakpan op z'n vel bakken tot vel knapperig is geworden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Ondertussen aardappelpuree maken en kousenband al dente koken in strippen van 5 cm lang. De kousenband dan in ganzenvet bakken waarin een uitje met wat knoflook glazig zijn voorgebakken.
Verdeel de puree op de voorverwarmde borden en leg daarop de kousenband (of natuurlijk sperzieboontjes) en daartegen aan de geconfijte pootjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst