Ondertussen aardappelpuree maken en kousenband al dente koken in strippen van 5 cm lang. De kousenband dan in ganzenvet bakken waarin een uitje met wat knoflook glazig zijn voorgebakken.
Verdeel de puree op de voorverwarmde borden en leg daarop de kousenband (of natuurlijk sperzieboontjes) en daartegen aan de geconfijte pootjes.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Eendenconfijtsel variatie (Confit de Canard)
						PT250M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Eendenconfijtsel variatie (Confit de Canard)
Een heerlijk eendenconfijtsel variatie (confit de canard) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 250 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Eendenconfijtsel variatie (Confit de Canard) te bereiden
    1).Poten afspoelen en dan droogdeppen en vervolgens met peper en zout insmeren.
2).Poten in een pan leggen met dikke bodem en deksel.
3).Giet er zoveel ganzenvet op (waarin de kruiden zijn doorgeroerd), de poten onderstaan. Deksel op de pan en vervolgens 3 uur in de oven laten garen (of nog langer).
4).De poten uit de pan halen en in zijn eigen vet in een bakpan op z'n vel bakken tot vel knapperig is geworden.
    
										2).Poten in een pan leggen met dikke bodem en deksel.
3).Giet er zoveel ganzenvet op (waarin de kruiden zijn doorgeroerd), de poten onderstaan. Deksel op de pan en vervolgens 3 uur in de oven laten garen (of nog langer).
4).De poten uit de pan halen en in zijn eigen vet in een bakpan op z'n vel bakken tot vel knapperig is geworden.
                    