KookJij

Dresdnerstollen

Een heerlijk dresdnerstollen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Duitse nicht
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dresdnerstollen te bereiden

Doe de verse gist in een schaaltje met 50 mililiter lauwe melk en een beetje suiker. Laat het mengsel even staan. Week het geconfijte fruit, krenten en rozijnen in 50 mililiter rum. Meng in een kom meel met suiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil, nootmuskaat, gehakte amandelen en hazelnoten. Voeg het gistmengsel, de helft van de boter (gesmolten), 200 mililiter lauwe melk en meng het deeg met een mixer. Voeg langzaam de andere helft van de gesmolten boter, het geconfijte fruit, de krenten en rozijnen toe. Dek het deeg af met een doek en laat het ongeveer 40 minuten op kamertemperatuur staan. Het deeg vervolgens uitrollen tot het 3 á 4 centimeter dik is. Strooi een beetje bloem in de bakvorm en doe het deeg hierin. Bak het brood in 60 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Besmeer het gebakken brood met boter en strooi er veel poedersuiker overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bakker henny

bakker henny zegt:
Je kunt ook het deeg op de bank leggen en met een rolstok een diepe deuk in het deeg maken. daar eventueel 300 gr. spijs (aangemaakt met 1 eetlepels citroenrasp)een pil van maaken iets korter dan de deuk die je in je deegbol hebt gemaakt, deze er in leggen en dan dicht klappen.
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Marijke, je kunt de stolle ook op een bepaalde manier vouwen, dubbel maar net niet helemaal, dan kan het brood ook op de bakplaat, op bakpapier, gebakken worden.:D