KookJij

Deense rijstepap

Een heerlijk deense rijstepap recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deense rijstepap te bereiden

Breng 100 ml water aan de kook en strooi hierin de rijst, kook het 1 minuut. Schenk er vervolgens de melk bij met het opengesneden vanillestokje en kook het 30 minuten op laag vuur. Laat het afkoelen. Hak de amandelen fijn, maar houd 1 amandel heel. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de fijngehakte en de hele amandel met de slagroom door de afgekoelde rijstepap, doe het geheel over in een mooie schaal. Verwarm de kersenjam en serveer deze bij de ris a la mande.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst