KookJij

Créme patissiere

Een heerlijk créme patissiere recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 500 gram personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: De complete keuken van Frankrijk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Créme patissiere te bereiden

Voor 500 gram:
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en romig zijn.
Zeef de maizena en de bloem erboven en meng goed.
Doe de melk, de rest van de suiker en het vaillestokje in een pan.
Breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eierdooiermengsel.
Giet de massa in een schone steelpan en breng al roeend aan de kook.
Het geheel zal in het begin nog een beetje klonterig zijn, maar glad worden terwijl u roert.
Laat 2 min. koken, roer er d boter door en laat afkoelen.
Doe de créme in een schone kom.
Dek af met plasticfolie zodat er geen vel wordt gevormd.
Maximaal 2 dagen in de koelkast te bewaren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
selliekoe:
sorry maar dat wordt opnieuw proberen, heb hem zelf nog deze week gemaaakt, perfect.
succes.
m.v.g. Bert Allers;):)
selliekoe

selliekoe zegt:
hij is nogalheel erg mislukt het lijkt op smeerkaas..:?