KookJij

Coquilles en chorizo

Een heerlijk coquilles en chorizo recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Nigella Express
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles en chorizo te bereiden

1. Snij de chorizo in plakjes van niet meer dan 3mm dik.
2. Verhit een pan met dikke bodem op het fornuis en bak de plakjes chorizo in de droge, hete pan tot ze aan elke kant krokant zijn (de chorizo laat genoeg eigen vet los). Dit duurt alles bij elkaar niet meer dan 2 minuten.
3. Doe de plakjes chorizo in een kom en bak de coquilles ongeveer 1 minuut per kan in het chorizovet.
4. Doe de chorizo terug in de pan bij de coquilles, giet het citroensap erbij en laat dan een paar seconden bruisen voor je de inhoud van de pan op een schaal schept en met veel peterselie bestrooit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan en Mary

Jan en Mary zegt:
We hebben dit recept zaterdag 12-03-2011 bij Tineke en Willem gegeten en het was verrukkelijk.