Recept
« Terug naar recepten
					
						Confituur van appels met kaneel (en met Calvados) 
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Confituur van appels met kaneel (en met Calvados)
Een heerlijk confituur van appels met kaneel (en met calvados)  recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Delhaize
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Confituur van appels met kaneel (en met Calvados) te bereiden
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Je hebt 1 kg netto nodig.
Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem) en voeg de appelblokjes toe. Meng goed.
Doe er de rietsuiker en het kaneelpoeder bij. Meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
Verwarm en roer regelmatig om. Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
Laat 5 min. rusten, voeg eventueel de Calvados toe en mix. Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.
                    