Recept
« Terug naar recepten
					
						Citroenkwark met cake en cranberrysaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Citroenkwark met cake en cranberrysaus
Een heerlijk citroenkwark met cake en cranberrysaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Citroenkwark met cake en cranberrysaus te bereiden
Was de cranberry's. Snijd de cake in blokjes. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Doe de cranberry's met de geraspte citroenschil en sinaasappelschil en ongeveer 3 eetlepels water in een pan. Kook de cranberry's in ongeveer 15 minuten op een vrij laag vuur gaar. Roer de honing door de cranberry's. Pureer met de staafmixer. Verdun, als de saus te dik is, met een beetje witte wijn. Laat de saus afkoelen. Roer de slagroom door de citroenkwark. Leg wat blokjes cake op de bodem van 4 grote wijnglazen. Schep hier de helft van de cranberrysaus op. Verdeel de citroenkwark over de glazen. Schep de rest van de saus erbovenop. Garneer dit gerecht met een chocolaatje
									
                    
Elian van Egten-Kaelen zegt: