Recept
« Terug naar recepten
					
						Chocoladecake met kersen en Baileys
						PT80M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chocoladecake met kersen en Baileys
Een heerlijk chocoladecake met kersen en baileys recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 80 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chocoladecake met kersen en Baileys te bereiden
   -De roomboter even in de magnetron smelten.
-De mix erbij doen en de 6 eieren.
-Alles goed doorkloppen met een mixer.
-De rum en de baileys erdoor kloppen.
-Het mengsel in een beboterde cakevorm schenken.
-De chocohagel erover verdelen.
-Met een lepel luchtig de hagel erdoor scheppen.
-De kersen erover verdelen en de vorm in een voorverwarmde oven zetten van 160°C.
-Ongeveer 65 minuten bakken, de oven niet eerder openmaken!
-Als de baktijd om is even met een houten prikker in het midden van de cake prikken, als deze er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
-De cake uit de vorm storten en laten afkoelen op een rooster.
									-De mix erbij doen en de 6 eieren.
-Alles goed doorkloppen met een mixer.
-De rum en de baileys erdoor kloppen.
-Het mengsel in een beboterde cakevorm schenken.
-De chocohagel erover verdelen.
-Met een lepel luchtig de hagel erdoor scheppen.
-De kersen erover verdelen en de vorm in een voorverwarmde oven zetten van 160°C.
-Ongeveer 65 minuten bakken, de oven niet eerder openmaken!
-Als de baktijd om is even met een houten prikker in het midden van de cake prikken, als deze er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
-De cake uit de vorm storten en laten afkoelen op een rooster.
                    
apu zegt: