KookJij

Chinese kip

Een heerlijk chinese kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 295 kCal energie
24 Gram eiwit
20 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese kip te bereiden

Schenk 400 ml water in een pan waar de kip net in past.
Voeg de sojasaus, honing, sherry en citroen toe.
Snijd de ongeschilde gember in plakjes en voeg toe.
Breng aan de kook.
Neem van het vuur en leg de kip in de pan.
Laat minimaal 30 minuten marineren.
Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Neem de kip uit de marinade en leg hem op zijn zijkant in de ovenschaal.
Zet circa 1 uur in het midden van de oven.
Leg halverwege op de andere kant.
Dek af met aluminiumfolie als de kip te donker wordt.
Verdeel de kip in stukken en serveer met rijst en geroerbakte paksoi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst