KookJij

Chili met mosselen

Een heerlijk chili met mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mosselen.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili met mosselen te bereiden

Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen.



Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee.
Schep er de komijn en de chilipoeder door.



Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Kook de saus 5 min. op matig vuur.



Schep de bonen door de tomatensaus. Leg de mosselen in de pan. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Schep om en breng op smaak met zout en peper.



Bestrooi de chili met de muntblaadjes. Serveer met de rijst en een flinke lepel yoghurt of
zure room.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
@wim hendriks, bedankt en alvast smakelijk eten en horen het achteraf wel hoe het gesmaakt heeft;)
wim hendriks

wim hendriks zegt:
Lijkt mij heel lekker, weer eens iets anders, ga het maken. Bedankt voor je recept. Groetjes wim.
fijnproever

fijnproever zegt:
;):D:D
Anna

Anna zegt:
Dit is weer eens heel anders dan op de traditionele wijze!:D Lijkt me erg lekker, alle ingredienten spreken mij aan:D;):p