KookJij

Champignon-ketjapsoep

Een heerlijk champignon-ketjapsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignon-ketjapsoep te bereiden

- Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
- (Snijd ondertussen de kipfilet in kleine reepjes.)
- Zodra het water kookt, roer even goed door zodat de bouillonblokjes oplossen.
- Voeg de kipfiletreepjes toe en laat het geheel even koken zodat de kip gaar wordt. Zet het vuur daarna laag.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in vieren (als ze heel groot zijn nog wat kleiner).
- Maak de prei schoon en snijd ze in stukken van ca.4 cm.
Snijd deze stukken daarna in fijne reepjes.
- Voeg de champignons en de prei toe aan de bouillon.
- Voeg een flinke scheut ketjap toe en roer het geheel even door.
- Zet het vuur laag en laat alles even rustig doorkoken.
- Proef de bouillon en voeg eventueel nog wat ketjap toe.
- Als de champignons en de prei gaar/ zacht zijn, voeg dan de taugé toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Leny de Bruin-Arts

Leny de Bruin-Arts zegt:
Dit recept ziet er heerlijk uit. Ik ga het dan ook zeker maken als de kinderen er zijn.
ada brussee

ada brussee zegt:
Sorry, ik vind de recepten van Klaas natuurlijk heel lekker.