KookJij

Recept voor Champagnetaart

Een heerlijk champagnetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: rudolf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Splits voor het beslag de eieren en sla de eiwitten met 30 gram suiker stijf. Verwarm de eidooiers au ham marie licht en klop ‘wit’ met de resterende suiker. Meng het eiwit met de eidooier en spatel de gezeefde maïzena en bloem hier voorzichtig door.. Doe het beslag over in een ingevette springvorm en. Laat in een op 220ºC voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten bakken. Neem de taart uit de vorm, laat afkoelen en snijd vervolgens in drie plakken.
Laat voor de gelei de gelatine weken. De mousserende wijn met suiker en citroensap aan de kook brengen. Neem de gelei van de hittebron af als alle suiker is opgelost. Laat de gelatine in de mousserende wijn oplossen en laat de gelei verder afkoelen. Zet koel weg tot gebruik.

Bereiding
Laat de monbazillac (of andere zoete witte wijn voor de bavarois langzaam tot een derde inkoken. Laat de gelatine in ruim koud water weken. Meng de champagne met de maïzena en een eetlepel suiker. De monbazillac met de aangelengde maïzena binden en even door laten koken. De wijnvla enigzins af laten koelen en de uitgeknepen gelatine hierin al roerend oplossen.
Klop drie eidooiers met twee eetlepels suiker schuimig en roer hier geleidelijk de vla door. Laat deze massa au-bain-marie in een ijswaterbad afkoelen tot een lobbige massa. Sla de slagroom halfstijf en spatel deze, als de rand van de vla begint te geleren, samen met de marc (of armagnac) door de champagnevla.
Bekleed een schone springvorm met bakpapier en leg hier de eerste taartplak in. Strijk eenderde van de champagnebavarois hierover. Herhaal deze handelingen voor de volgende twee plakken. Laat de taart vervolgens enige tijd in de koelkast opstijven.
Warm de gelei licht op tot vloeibaar en neem van de hittebron. Schenk, als de rand begin te geleren, de gelei over de taart en laat opstijven in de koeling.






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst