Recept
« Terug naar recepten
Cassata ijstaart
PT20M
Cassata ijstaart
Een heerlijk cassata ijstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cassata ijstaart te bereiden
Doe het ijs in een kom en laat het in 15 minuten buiten de koelkast iets zachter worden. Bekleed een cakevorm met plastic folie en verdeel een paar plakken cake over de bodem. Besprenkel met een eetlepel likeur. Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan.
Bereiden:
Schep de hazelnoten, stukjes kers en chocolade door het ijs en schep de helft van het ijs op de cake. Strijk glad met een natte lepel en bedek met nog een laagje cake. Besprenkel dit ook met een eetlepel likeur. Schep de rest van het ijs op de cake, strijk weer glad en dek af met de laatste plakjes cake. Besprenkel met nog een eetlepel likeur en vouw het overhangende folie om de cake. Zet de cakevorm weer in de vriezer en laat nog circa 2 uur opstijven. Stort de cassata op een schaal, verwijder het folie en snijd de taart in plakken.
Bereiden:
Schep de hazelnoten, stukjes kers en chocolade door het ijs en schep de helft van het ijs op de cake. Strijk glad met een natte lepel en bedek met nog een laagje cake. Besprenkel dit ook met een eetlepel likeur. Schep de rest van het ijs op de cake, strijk weer glad en dek af met de laatste plakjes cake. Besprenkel met nog een eetlepel likeur en vouw het overhangende folie om de cake. Zet de cakevorm weer in de vriezer en laat nog circa 2 uur opstijven. Stort de cassata op een schaal, verwijder het folie en snijd de taart in plakken.