KookJij

Carboni

Een heerlijk carboni recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carboni te bereiden

Snijd de sjalot fijn en stoof ze zachtjes aan in een kookpan met olijfolie.
Was ondertussen de courgette. Verwijder de uiteinden en snijd de courgette in de lengte in twee en dan nogmaals in twee. Met een scherp mesje snijden we het pittige binnenstuk weg van de courgette. Snijd de schil met vlees in blokjes van een halve cm.
Voeg de courgetteblokjes bij de sjalot en laat even stoven en giet dan 5 cl visbouillon erbij.
Snijd de champingnons in schijfjes en bak ze op hoog vuur in olijfolie. Overgiet tijdens het bakken met sap van een halve citroen. Kruid met peper. Laat de paddestoelen 2 minuten bakken terwijl voortdurend geroerd wordt.
Voeg de champignons bij de courgette, overgiet de groenten met de resterende visbouillon en laat dit nog even sudderen.
Bestrijk een ovenschotel met olijfolie. Verspreid de groenten erover en leg de ingepeperde en gezouten roodbaarsfilets erop. Bestrijk de visfilets met wat olijfolie. Schil de resterende halve citroen, snijd er 4 schijfjes van en leg ze op de visfilets.
Schuif alles 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Serveer aan tafel met een smeuïge aardappelpuree.

Tip :

Zeewolf, schelvis en kabeljauw zijn uitstekende alternatieven voor roodbaars.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst