KookJij

Cannelloni met kreeft

Een heerlijk cannelloni met kreeft recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni met kreeft te bereiden



Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst