KookJij

Bumbu Padang Gerechten

Een heerlijk bumbu padang gerechten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bumbu Padang Gerechten te bereiden

*Maak in de keukenmachine van de uien,knoflook,kemiri's,
limoensap,1 eetlepel rijstolie en alle droge kruiden een gladde pasta (evt.met een scheutje bouillon als het te droog dreigt te worden).
*Braad vis of kip aan in de resterende 4 eetlepels rijstolie.
*Zodra vlees of kip "op kleur" is,dan de bumbu er bij doen en mee laten fruiten tot dat de geuren goed loskomen.
*Dan de santen er bij en laten smelten.Even goed door
gorengen en dan de bouiilon er bij.Zo nu en dan doorroeren.
*Laten sudderen met deksel er op gedurende 45 minuten.
*Deksel er af en vocht langzaam laten verdampen.
*Evt.aanvullen met bouillon als het vlees nog gaarder moet en dan weer verder inkoken.
#
Snelle Na si Kuning:
*De Snelkookrijst in ruim water opzetten met 25 gram santen,de kunyit,sereh,limoen en zout aan de kook brengen en 8 minuten laten doorkoken.Als er nog te veel water in zit dit afgieten en de rijst in de oven laten nagaren gedurend op z,n minst 15 minuten.
*Uit de oven verwijderen en met vork omroeren en laten uit-
wasemen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We kunnen vlees of kip ook eerst "voorbehandelen" in de bumbu en half gaar laten worden.
Op de grill of BBQ completeren we dan het garings-proces.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst