KookJij

Breekbloembrood met gegrilde kip en honing

Een heerlijk breekbloembrood met gegrilde kip en honing recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Breekbloembrood met gegrilde kip en honing te bereiden

Roer een marinade van de balsamicoazijn met de mosterd en de olijfolie en breng hem op smaak met peper en zout.Wrijf de kipfilets in met de marinade.Was de rucola en hak de helft hiervan fijn.Verwarm het brood volgens de gebruiksaanwijzing en halveer het brood overdwars.Roer de fijngehakte rucola met de yoganaise en de mosterd tot een saus en besmeer de binnenkant van het brood.Verhit in een grillpan de boter en rooster de kip aan beide kanten in ca.12 min.gaar.Laat de kipfilets even rusten en snij ze daarna in middelgrote schuine plakken.Verdeel de rest van de rucola en de kip over de onderste helft van het brood en leg de bovenkant er weer boven op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

piet

piet zegt:
honing door de marinade, is echt wel lekker
b

b zegt:
hoi, je bent vergeten te vermelden waar de honing moet.