KookJij

Boerenkoolsalade met quinoa, avocado, granaatappelpitjes en zalm

Boerenkool op een ander wijze klaargemaakt, nu als salade.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkoolsalade met quinoa, avocado, granaatappelpitjes en zalm te bereiden

  1. Kook de qunoa volgens de aanwijzinge op de verpakking. Spoel het voor het koken even goed af, anders krijgt je quinoa een zeepsmaak. Niet Lekker! Tip: kook de quinoa in bouillon ipv water, dan krijg het meer smaak.
  2. Strooi zout en peper over de zalmfilet, bak deze vervolgens op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie, totdat hj de gaarheid heeft bereikt die jij lekker vindt. Afhankelijk van de  dikte van de moot is een baktijd van 4-8 min. voldoende. Bedenk dat vis beter een  tikje te kort gebakken kan worden dan te lang.
  3. Doe de boerenkool in een schaal (ja, je eet het rauw). Roer de gekookte quinoa door de boerenkool.
  4. Sprenkel de helft van de dressing over de boerenkool en quinoa en hussel het even om. Doe de avocadoblokjes erbij en leg de zalm erboven op.
  5. Strooi de granaatappelpitjes over de salade en sprenkel de resterende dressing erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst