KookJij

Bloemkooltaart met peer

Een heerlijk bloemkooltaart met peer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkooltaart met peer te bereiden

Kook de bloemkool 3 -4 minuten in kokend water met zout. Laat de bloemkool uitlekken en iets afkoelen.

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van ca. 28 cm doorsnede. Leg de deegcirkel in een lage ingevette taartvorm van ca. 24 cm doorsnede en bestrooi de bodem met paneermeel.

Verdeel de plakjes peer en vervolgens de bloemkool en de kaas over de deegbodem.

Klop de eieren en de eidooier los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor en schenk het mengsel over de taart.

Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven op 200-220°C in 40-50 minuten lichtbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wim

wim zegt:
lijkt me heel lekker ga het a.s zondag proberen:);):p