KookJij

Bloemkool-uiensoep

Een heerlijk bloemkool-uiensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool-uiensoep te bereiden

Verdeel bloemkool (eventueel met stelen) in kleine stukjes. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 3 minuten, voeg 1/4 L. water en bouillonblokje toe, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, breng aan de kook, voeg de bloemkool toe en laat het geheel onder deksel 20 minuten sudderen. Pureer de soep, voeg de melk toe, laat de soep even doorkoken, breng verder op smaak en dien op gegarneerd met gesnipperde koriander of peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
:);)oké
tommeke

tommeke zegt:
Nee, ik had dit reeds doorgegeven, kijk maar bij mijn recepten. Grtjes
derbyke

derbyke zegt:
Wat nu, recept verwijderd :(
tommeke

tommeke zegt:
Dank u wel, zal het meteen doen, da's van de warmte denk ik (grapje). Gezellige avond van ons 3tjes.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tommeke, bij je ingredienten ben je 1/4 liter water vergeten te zetten ;)heb ik ook al voor gehad :)Groetjes van ons 3tjes :);):p