KookJij

Bloemkool met spinazie

Een heerlijk bloemkool met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met spinazie te bereiden

Kook de bloemkoolroosjes in water gedurende 8 minuten, giet af en hou het kookvocht apart. Verhit 2 el. boter en fruit hierin de sjalot glazig, voeg bloem toe, bak even kort mee, giet al roerende 1/2 L. kookvocht erbij, laat enkele minuten zacht koken en voeg de melk toe, laat de saus op een laag vuur indikken, breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap en roer de kaas onder de saus. Ontdooi de spinazie, roer er 2 el. boter doorheen, kruid met peper, zout en nootmuskaat, laat goed doorwarmen. Beboter een ovenschotel, schik de bloemkoolroosjes en spinazie in de schotel, overgiet met de kaassaus, bestrooi met paneermeel en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst