KookJij

Bloemkool met champignons en ham

Een heerlijk bloemkool met champignons en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met champignons en ham te bereiden

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, snij de geschilde aardappelen in grote blokjes, stoom het geheel gedurende 25 minuten. Verhit de boter en bak hierin de reepjes ham en de schijfjes champignons, voeg de bloemkool roosjes en aardappelblokjes toe, breng het geheel op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Schud het geheel voorzichtig dooreen. Beboter een ovenschotel, doe het bloemkool mengsel erin, verdeel de room erover, bestrooi met kaas en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 225° gedurende 10 minuten. Garneer met wat paprikapoeder en gesnipperde bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tommeke

tommeke zegt:
Hello jullie beiden, neen want ik stoom de bloemkool in een stoomkoker, duurt altijd langer. Laten jullie weten of je het lekker, lekkerder of niet lekker vinden aub. Groetjes Jeannine alias Tommeke:p:D:?
gea

gea zegt:
Ha Jeannine, is 25 minuten niet erg lang voor de bloemkool? Hij gaat dan ook nog in de oven. Ik kook bloemkool (als ik het wil gebruiken als ovengerecht)maximaal 6 minuten. Voor de rest een lekker gerecht!!!:p:p:p
alkien

alkien zegt:
Lijkt me echt lekker. Ga ik proberen. :)