Recept
« Terug naar recepten
					
						Blauwe bessen kaastaart
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Blauwe bessen kaastaart
Een heerlijk blauwe bessen kaastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									n.v.t. personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Hayberries
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Blauwe bessen kaastaart te bereiden
Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter en de nootmuskaat.
Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met het mengsel en druk dit goed aan,
( in plaats van een koekkruimbodem voldoet een kant en klare vlaaibodem ook uitstekend).
Klop de kaas, slagroom of melk, suiker vanillepoeder en citroenrasp tot een gladde massa en lepel ze op de koekbodem (of vlaaibodem).
Schenk vervolgens de blauwe bessen toplaaf over de gladgestreken kaaslaag en plaats de taart enige uren in de koelkast.
TOPLAAG:
Breng de blauw bessen met het water, de suiker, het zout en de maizena al roerende aan de kook tot het goed gebonden is.
Roer de citroenrasp erdoor en laat het mengsel lauw worden.
									Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met het mengsel en druk dit goed aan,
( in plaats van een koekkruimbodem voldoet een kant en klare vlaaibodem ook uitstekend).
Klop de kaas, slagroom of melk, suiker vanillepoeder en citroenrasp tot een gladde massa en lepel ze op de koekbodem (of vlaaibodem).
Schenk vervolgens de blauwe bessen toplaaf over de gladgestreken kaaslaag en plaats de taart enige uren in de koelkast.
TOPLAAG:
Breng de blauw bessen met het water, de suiker, het zout en de maizena al roerende aan de kook tot het goed gebonden is.
Roer de citroenrasp erdoor en laat het mengsel lauw worden.
 
                    





 
					