Klik op foto om te vergroten.
Mesclun : dit mengsel van verschillende, jonge, groene en gele slasoorten en verse groene kruiden en/of eetbare bloemen. vormt vaak door de verschillende structuren, smaken, kruidigheid en bitterheid een interssante mix en geheel. Welke slasoorten kan je bvb gebruiken ? •rucola •frisée •radicho •roodlof •eikebladsla •andijvie •zurkel •veldsla •molsla •… Beschouw dit niet als een vast geheel, maar gebruik zelf je verbeelding en fantasie om ook eetbare bloemen te mengen in dit geheel.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Bladerdeeg gebak rijkelijk gevuld
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bladerdeeg gebak rijkelijk gevuld
Een heerlijk bladerdeeg gebak rijkelijk gevuld recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bladerdeeg gebak rijkelijk gevuld te bereiden
         Sjalotje fijn snijden een deel aan de kant houden.
Zeekraal afspoelen een deel aan de kant houden.
Raapje fijn snijden een deel aan de kant houden.
Porei fijn snijden in ringen.
De roma tomaatjes halveren.
Pijnboompitten roosteren.
Verwarm de oven op 220 gr.
Een deel van de groenten zoals vermeld opwokken in olijfolie en goed kruiden.
Laat afkoelen.
2 bladerdeeg vellen bestrijken met het losgeklopt eike en vullen met de groenten voeg een deel grijs garnalen en gerookte zalm toe even zeer een beetje kaas.
Leg de twee andere vellen bladerdeeg erop duw met een vork langs alle kanten toe en bestrijk op nieuw met het los geklopt ei strooi er wat gemalen peper over.
Zet dit in de oven en laat een 20 min bakken.
Bord afgarneren: mesclun, citroen, peterselie, tomaatjes, gerookte zalm, grijs garnalen, kaas een deel van de groenten en de italiaanse mix .
Yoghurt dressing in een glaasje.
Presenteer het bladerdeeggebak erbij.
         
										Zeekraal afspoelen een deel aan de kant houden.
Raapje fijn snijden een deel aan de kant houden.
Porei fijn snijden in ringen.
De roma tomaatjes halveren.
Pijnboompitten roosteren.
Verwarm de oven op 220 gr.
Een deel van de groenten zoals vermeld opwokken in olijfolie en goed kruiden.
Laat afkoelen.
2 bladerdeeg vellen bestrijken met het losgeklopt eike en vullen met de groenten voeg een deel grijs garnalen en gerookte zalm toe even zeer een beetje kaas.
Leg de twee andere vellen bladerdeeg erop duw met een vork langs alle kanten toe en bestrijk op nieuw met het los geklopt ei strooi er wat gemalen peper over.
Zet dit in de oven en laat een 20 min bakken.
Bord afgarneren: mesclun, citroen, peterselie, tomaatjes, gerookte zalm, grijs garnalen, kaas een deel van de groenten en de italiaanse mix .
Yoghurt dressing in een glaasje.
Presenteer het bladerdeeggebak erbij.
                    
derbyke zegt: