KookJij

Bieten-Fruit Salade II

Een heerlijk bieten-fruit salade ii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bieten-Fruit Salade II te bereiden

*Spek zachtjes uitbakken,totdat de plakjes krokant zijn geworden en dan laten uitlekken en later verkruimelen
*De geroosterde walnoten ontvliezen en grof hakken
*Maak de vinaigrette van de appelazijn,olie,PeZo,honing,
mosterd poeder,opgevangen sinaasappelsap en het vet dat achterbleef na het uitbakken van de pancetta.
*Sprenkel het citroensap over de appelblokjes om te voorkomen dat ze bruin kleuren
*Bij het schillen van de sinaasappels komt sap vrij dat we opvangen en gebruiken in de vinaigrette.De sinaasappelpartjes worden klein gemaakt.
*In een grote kom wordt alles (behalve de botersla) bij elkaar gedaan en net zo lang voorzichtig omgeroerd tot we zeker weten dat er een homogene massa is ontstaan.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN : Een ieder krijgt zijn eigen bordje uitgeserveerd
met --->paar blaadjes botersla en daarop een flinke lepel
bieten salade.
*We kunnen dit als bijgerecht serveren bij rood vlees of wild of we kunnen het geven als hoofdmaal bij de lunch met bv een hardgekookt ei + wat mayo.
*We kunnen ook andre fruitcombinaties doen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst