Recept
« Terug naar recepten
Betuwse salade
PT45M
Betuwse salade
Een heerlijk betuwse salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Betuwse salade te bereiden
Schil en kook de aardappelen gaar met weinig water en zout.Kook de eieren hard,laat ze schrikken en pel ze en laat ze koud worden.Snijd het spek in stukjes en bak ze uit.Was de veldsla en laat deze goed uitlekken.Maak de prei schoon en snijd deze in ringen en was deze goed en goed laten uitlekken.Leg de veldsla op een schaal en leg er de prei op.Klop de azijn,peper en zout doorelkaar en verdeel deze dressing over de sla met prei.Klop de eidooiers los met de witte wijn en laat dit au bain marie al kloppend binden.Voeg de boter vloksgewijs en al kloppend toe.Haal de pan uit het water en klop het citroensap erdoor.Giet de aarappelen af stoom ze droog en maak ze wat kleiner.Leg de nog warme aardappelen op de sla,giet de saus erover en bestrooi dit met het uitgebakken spek.Snijd de eieren in parten en leg deze erop.