KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Basis Cake

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Doe de boter en de suiker in de kom. blijf net zolang roeren tot dat de boter luchtig is ( dit kun je zien als de boter net zo wit is als de bloem). Doe 1 ei in de kom en spatel deze er door tot dat je deze niet meer ziet. Doe dan de helft van de bloem er door en meng deze er ook geheel door heen. Dan uiteraard het 2de ei en daarna het 2de deel van de bloem. Als alles gemengd is kun je er eventueel nog smaken toe voegen zoals bijvoorbeeld kaneel of rozijnen of bij de. Bij de basis cake ga ik van kleine papieren bakjes uit met een doorsnee van ongeveer 2 a 3 centimeter. bakken bij een temperatuur van 173 graden 10 minuten. Gebruik je nou een groot cakeblik bak deze dan goudbruin. Om te kijken of de cake gaar is prik dan met een lange prikker in de cake, komt deze er weer schoon uit dan is deze gaar.

Mijn kookverhaal (Leon Smit)

Dit recept heb ik meerdere malen op school gemaakt. groot succes. Nu gebruik ik hem ook op me werk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

suzanne2

zegt:
Neem dit recept mee,bedankt.
gr Suzanne.
marleen

zegt:
Het lijkt me verstandig om zelfrijzend bakmeel te gebruiken, anders blijft hij plat. bij een gewone vorm het recept minstens verdubbelen. kleine cakejes bak ik dan op 150/175gr 20 min. een gewone vorm 60 min.
pioom

zegt:
Ik kan toch ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van bloem? Bij een dubbele hoeveelheid een normaal cakeblik gebruiken?
Dimphy

zegt:
Leon,
Deze cake wil ik graag een keer maken, maar in welke grote van cakevorm moet hij? Een kleine cakevorm denk ik? En hoelang in de oven? Wil je dat nogmaals in je recept of als aanvulling doorzenden. Dank je.
Mvgr. Dimphy
smit

zegt:
de baktijd is afhankelijk van de groote van de vormpjes die je gebruikt, ik ga nu uit van papieren bakjes met een doorsnee van 3 cm dan is het 10 minuten bij 173 graden Celsius
Doriet Janssen

zegt:
De cake lijkt erg klein te worden met de ingrediënten
of heb ik dat mis hoe groot is de vorminhoud?
en de baktijd lijkt erg kort
Annejet

zegt:
Op welke temperatuur en hoelang moet je de cake bakken?