Recept
« Terug naar recepten
					
						Balletjes met paprikacoulis en pappardelle
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Balletjes met paprikacoulis en pappardelle
Kip, spinazie, ricotta, een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken! 
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 - > Hoofdgerechten - Pasta's
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											10
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Balletjes met paprikacoulis en pappardelle te bereiden
- Pel en snipper de ui. Spoel de tomaten en de paprika's, snij ze in stukken en verwijder de pitjes. Stoof de groenten in de olijfolie. Doe er het Knorr Bouillonketeltje Kip en 1 dl water bij. Lepel er de honing bij. Schep goed om. Laat onafgedekt 1/2u sudderen tegen de kook aan.
 - Meng het gehakt met de ricotta, het ei, de fijngehakte spinazie en de parmezaan. Kruid bij met peper en zout; Maak er (niet te kleine) balletjes van.
 - Pureer de paprika-tomatencoulis kort met de staafmixer en draai vervolgens door een roerzeef, zodat de velletjes achterblijven.
 - Breng de coulis weer aan de kook en kruid naar smaak met een flinke snuif paprikapoeder, wat peper en zout. Laat de gehaktballetjes 10 minuten garen in de coulis tegen de kook aan.
 - Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet ze af. Verdeel pasta, gehaktballetjes en saus over diepe borden. Serveer meteen.
 
                    
hns zegt:
Ik vond de balletjes erg lekker, alleen om wat stevig aandoende balletjes te maken, is niet zo goed gelukt.
Geeft niets heb met een ijschep de balletjes gevormd en in de coulis gaar gemaakt . dank Hans de Vos:):)
(misschien komt het ook omdat ik diepvriesspinazie heb gemaakt, waaruit ik het vocht heb gedrukt.)