KookJij

Ba­bi ket­jap met Chi­ne­se kool en rijst

Een heerlijk ba­bi ket­jap met chi­ne­se kool en rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ba­bi ket­jap met Chi­ne­se kool en rijst te bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de groene steelaanzet van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de reepjes vlees in 3 min. bruin. Voeg de rode peper, 2 tenen knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook en de Chinese kool 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap en de rijst over kommen. Serveer met de kool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gjsluis

gjsluis zegt:
Naar kookschrift
gea

gea zegt:
Mmmmm; dit lijkt erg lekker; heb het maar even bij m'n favorieten gezet: binnenkort maar es maken!:p