KookJij

Asperges met gerookte zalm en basilicum saus

Een heerlijk asperges met gerookte zalm en basilicum saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Oude Tip agenda
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met gerookte zalm en basilicum saus te bereiden

Schil de asperges en kook ze in ong. 20 min. gaar. Bewaar wat van het kookvocht.
Pureer het basilicum met de mascarpone in de keukenmachine, voeg olijfolie, zout, peper, citroensap en 4-5 eetlepels aspergekookvocht toe tot er een mooie saus ontstaat.
Verwarm de saus en houd deze warm.
Pocheer de eieren: breng 1 liter water met azijn aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze voorzichtig in het net niet meer kokende water glijden. Pocheer de eieren 3 a 4 minuten. Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken.

Serveer de asperges met de gepocheerde eieren, de gerookte zalm en het warme basilicum saus.
Geef er eventueel nog kleine gekookte krieltjes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anjo

anjo zegt:
Wat hebben we genoten het was heerlijk. En met de mascarpone die over was heb ik een creme gemaakt gemengd met yoghurt en poedersuiker voor bij de aarbeien
gerrie houwers

gerrie houwers zegt:
variatie naast vlees
gerrie houwers

gerrie houwers zegt:
klinkt aantrekkelijk
René van Bakel

René van Bakel zegt:
Variatie tip voor mensen met Lactose allergie. Ik heb het recept net klaar gemaakt maar heb zelf lactose allergie waardoor mascarpone niet zo geschit is voor mij. Heb die vervangen door griekse schapenjoghurt die wel iets zuur van smaak is maar heb dat opgelost door er honing en een beetje lactosevrije melk doorheen te kloppen. Ook een teentje knoflook en een scheutje witte wijn (Pinot Grigio) is lekker erbij. Verder heb ik het recept gevolgd en ipv krieltjes in de heteluchtoven gebakken arrdappeltje met olijfole en rozemarijn erbij. Het was een feest en allen waren gelukkig en tevreden met het eten. Goed recept! Met vriendelijke groet, René van Bakel, Wenen