Recept
« Terug naar recepten
					
						Artisjokken met paddestoelenragout
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Artisjokken met paddestoelenragout
Een heerlijk artisjokken met paddestoelenragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Life & Cooking
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Artisjokken met paddestoelenragout te bereiden
Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Snijd met een kartelmes een derde van de bovenzijde van elke artisjok af. 
Trek de buitenste blaadjes eraf en gooi die weg. Snijd de steel van de artisjokken af en smeer het snijvlak in met citroen. Snipper het sjalotje en snijd de paddenstoelen in stukken.
Bereiding
Doe de artisjokken in de pan en kook ze gaar in ca 25 minuten. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin het gesnipperde sjalotje. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak ongeveer vijf minuten op matig vuur.
Voeg dan de bloem toe en laat deze mee fruiten. Giet tenslotte de kookroom erbij en roer tot het geheel een stevige saus wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de kern (het hooi) uit de gare artisjokken en vul de ontstane holte met de paddenstoelensaus. Serveer warm.
									Trek de buitenste blaadjes eraf en gooi die weg. Snijd de steel van de artisjokken af en smeer het snijvlak in met citroen. Snipper het sjalotje en snijd de paddenstoelen in stukken.
Bereiding
Doe de artisjokken in de pan en kook ze gaar in ca 25 minuten. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin het gesnipperde sjalotje. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak ongeveer vijf minuten op matig vuur.
Voeg dan de bloem toe en laat deze mee fruiten. Giet tenslotte de kookroom erbij en roer tot het geheel een stevige saus wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de kern (het hooi) uit de gare artisjokken en vul de ontstane holte met de paddenstoelensaus. Serveer warm.
                    