KookJij

Appeltaart

Een heerlijk appeltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaart te bereiden

1) Deeg met papier in bakvorm leggen.
2)Appelen schillen en in kleine blokjes snijden.(in bakvorm gelijkmatig verdelen .
3)1 soeplepel bloem en 1 soeplepel suiker in bakdeeg strooien.
4)Oven voorverwarmen op 180 graden.
5)Boter smelten en van vuur nemen. 3 eieren met eiwit klutsen - 150 gr. suiker +35 gr. aardappelbloem handmatig mengen.
6) Mengsel goed verdelen over de appelen en in oven plaatsen. 30 a 40 min op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Lijkt me lekker, maar hoort zeker niet in de categorie dieet & slank!:(
De 'Geblesseerden'

De 'Geblesseerden' zegt:
Leonardo, bedankt voor het prijsgeven van uw heerlijk geheim recept! Wij kunnen trouwens bevestigen dat deze taart overheerlijk is, want wij hebben ze al kunnen proeven, gemaakt door 'Chef Leonardo' zelve!! :D
leonardo

leonardo zegt:
Ik heb het met rijstpap ook gedaan , maar daar moet ge bakkersdeeg bij doen , en ik had niet de juiste verhoudingen .Zal dat nog wel eens proberen , en dan laat ik dat wel weten .:D;)
bengel6300

bengel6300 zegt:
Leonardo bedankt voor de tip.Allemaal lekker denk ook met alle soorten fruit.
dag Raymonda
leonardo

leonardo zegt:
voor een ananastaart ga je hetzelfde te werk maar voor ze in de oven gaat strooi je er amandelschilfers op .Heel lekker !!! succes ;) :D
tilly2

tilly2 zegt:
Lijkt me heel lekker en gemakkelijk.
bengel6300

bengel6300 zegt:
Hallo Leo.
handig zo bladerdeeg en gemakkelijk geen geknoei meer en vlug klaar en ook lekker ik heb dat al veel gemaakt.
dag Raymonda:)
leonardo

leonardo zegt:
bladerdeeg koop ik zo per 1 apart verpakt in de colruyt.
aardappelzetmeel van anco 200gr. is in klein pakjes overal verkrijgbaar.
martha

martha zegt:
Lijkt me wel makkelijk. Bladerdeeg heb ik meestal in de vriezer.Er staat niet bij hoeveel je nodig hebt. Aardappel bloem is dat speciale bloem ?
mia7

mia7 zegt:
Ja Zwaantje,is ook wel eens handig ,vooral als je snel iets moet maken,weinig tijd over hebt.En niks geen geknoei:)
zwaantje1970

zwaantje1970 zegt:
Ga het proberen. In ieder geval niet zo veel genknoei met deeg