KookJij

Appelstroopparfait met een loempia van appel

Een heerlijk appelstroopparfait met een loempia van appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelstroopparfait met een loempia van appel te bereiden

( eierdooiers en de 6 eieren met de suiker au bain marie klopppen.

Klop de slagroom en spatel deze samen met de appelstroop door de eimassa.

Zet het geheel in de vriezer.

Snij de appel en de peperkoek in kleine blokjes en breng ze op smaak met suiker, kaneel en een scheut calvados.

Smeer het loempiavel in met ei en rol het appel- en peperkoekmengsel er strak in.

Frituur de loempiaaatjes op 175 graden
in een pannetje met olie.

Serveer de appelstroopparfait met een opengesneden loempia.

Garneer met boerenjongens en een takje mint.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst