KookJij

Appel-stiltonstrudel met portsausje

Een heerlijk appel-stiltonstrudel met portsausje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-stiltonstrudel met portsausje te bereiden

Doe de blokjes appel, het citroensap, de Stilton, een snuifje tijmpoeder en peper en zout in een kom en schep alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Leg een vochtige theedoek op het aanrecht.
Spreid 2 vellen filodeeg op de theedoek uit en bestrijk die met gesmolten boter.
Bestrooi ze licht met paneermeel.
Spreid hierop weer 2 vellen filodeeg uit, bestrijk ze met gesmolten boter en bestrooi met paneermeel.
Herhaal deze handeling nog 3 keer (houd wat boter en paneermeel achter).
Verdeel het appel-Stiltonmengsel over het deeg (laat de rand vrij) en rol het deeg en de vulling met behulp van de theedoek op.
Leg de strudel met de naad naar onder op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met de rest van de gesmolten boter en bestrooi met de rest van het paneermeel.
Laat de strudel in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar worden.
Steek met een ster-uitsteekvormpje 4 sterretjes uit de rode appel.
Snijd van de strudel 4 schuine plakken en leg die op 4 borden.
Bewaar de rest van de strudel koel.
Verwarm de strudel dan 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.
Portsaus:
Doe de cranberry's, suiker en port in een kleine sauspan en breng aan de kook. Laat zachtjes 8-10 minuten koken tot de cranberry's gaar zijn en de saus iets dikker. Breng op smaak met citroensap,peper en zout. Laat iets afkoelen.
Presentatie:
Snij 10 plakken van de strudels, leg deze op kleine bordjes, nappeer met wat portsaus. Eventueel garneren met wat slagroom.

Portsausje
Doe 1 1/2 dl port, 1 theelepel cranberrycompote en 1 theelepel suiker in een steelpannetje en laat het in 2 minuten iets inkoken.
Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
Verwarm het sausje vlak voor het serveren nog een keer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Petra,
Ik heb je een mail gestuurd.



Harry Löhr

KookJij.nl
petrabosboom

petrabosboom zegt:
hey marijke,ik wil dit recept graag maken maar vanaf"snijd van de strudel 4 schuine plakken"snap ik het niet meer.graag wat toelichting.vriendelijke groet petra