KookJij

Appel - Pompoen Soep

We gebruiken voor deze soep een fles-pompoen. Ook hier wordt het weer duidelijk, dat men met pompoenen vele kanten op kan
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel - Pompoen Soep te bereiden

  1. Snij de pompoen in plakken van 1½ - 2 cm dik, ontdoe die van hun schil, verwijder de zaden en snij in kleine blokjes.
  2. Ondertussen staat in de grote pan de olijfolie heet te worden op het vuur.
  3. Carameliseer daarin de uien tot ze zacht zijn en bruin en doe dan de knoflook er bij en laat die 1 minuutje mee fruiten.
  4. Doe dan de pompoen er bij + de blokjes appel en de kaneel en laat dat nog eens 15 minuten al roerend sudderen.
  5. De bouillon gaat er bij en die brengen we aan de kook.
  6. Deksel op de pan en 30 minuten laten sudderen op een klein vuur.
  7. Zet dan de staafmixer er in en pureer de soep zo goed als het gaat.
  8. Breng verder op smaak met bv een beetje zeezout en schep in de voorverwarmde borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij en glas droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst