KookJij

Andijvie met kerrie en ui

Een heerlijk andijvie met kerrie en ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijvie met kerrie en ui te bereiden

Pel en snipper de ui.
Verhit in een braadpan de boter en bak hierin zachtjes de ui en de kerrie 3 minuten lang.
Was de andijvie en in dunne reepjes snijden.
Schep alles door elkaar.
Eventueel een scheutje water toevoegen en de groente met het deksel op de pan op halfhoog vuur in circa 5 minuten laten slinken, af en toe omscheppen.
Zout toevoegen en de andijvie in circa 5 minuten gaar koken.
In een kommetje de maïzena met ½ eetlepel water tot een glad papje roeren.
Al metende bij de andijvie voegen.
Blijven roeren tot de groente gebonden is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Gerard,
Vandaag was ik er dan eindelijk toe gekomen dit recept van jou te proberen.
Het enigste wat ik er aan veranderd heb, is de hoeveelheid kerry, want hoewel we dol zijn op kerry, leek het toch wel wat veel, een hele eetlepel, want die meetlepel van ons is 15ML, dus gebruikte ik een ½ eetlepel en dat smaakte heerlijk. Wat een geweldige variatie op de gemiddelde andijvie recepten. Thanks.
apu

apu zegt:
Lijkt me lekker, ga ik zeker eens proberen, met drumsticks erbij denk ik, groetjes.