KookJij

Ananasburger met varkenshaasje

Een heerlijk ananasburger met varkenshaasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananasburger met varkenshaasje te bereiden

  1. Schil de ananas, snij ‘m in plakken van zo’n 2 cm dik. Spoel de tomaten, snij ze in plakjes. Pel de rode ui,
    snij ‘m in ringen. Spoel de waterkers, zwier droog.
  2. Snij het varkenshaasje in plakken van 1,5 cm dik. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 3 à 4 minuten aan elke kant op de grill. Kruid met peper en zout. 
  3. Gril de plakken ananas 2 minuten aan elke kant.
  4. Beleg een plak ananas met wat tomaat, rode ui, enkele plakjes vlees en wat waterkers. Sluit de burger met een tweede plak ananas. Bestrooi met sesamzaadjes.
  5. Serveer de burger met ketchup. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Is zeker goed te doen op de BBQ ;-)
Nadine

Nadine zegt:
Leuk recept! En een leuke burger voor de BBQ : )
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Totaal wat anders dan gehakt natuurlijk, eerder een luxe uitvoering;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lijkt me heerlijk! Weer eens wat anders dan met gehakt ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Lekker, lekker !!!!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dit is een heerlijk gezond receptje super voor als de temperaturen de hoogte ingaan. Ga het zeker maken ;-)