Recept
« Terug naar recepten
					
						Amuse van Luikse bloedworst en appel
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Amuse van Luikse bloedworst en appel
Een heerlijk amuse van luikse bloedworst en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									ccn Limburg
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Amuse van Luikse bloedworst en appel te bereiden
Belgische bloedworst is gebonden met gort, Limburgse met boekweitmeel
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in 10 schijven van 4 a 5 mm dikte.
Bak de appelschijfjes tot beetgaar en licht bruin in een pan met wat boter.
Snij de bloedworst in 30 schijven van ca 8 mm en bak deze in een hete pan met weinig olie. De schijfjes moeten stevig maar niet droog worden. Reken ca 3 min. baktijd. Snij de ui in dunne ringen en snij het spek in kleine blokjes. Bak de ui gaar samen met de spekjes.
Uitserveren:
Schik een appelschijf op een voorverwarmd bordje en leg hierop 3 schijfjes bloedworst.
Garneer verder met het uien/spek mengsel en versier het geheel met wat in hete olie gebakken grote roosjes peterselie
 
									Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in 10 schijven van 4 a 5 mm dikte.
Bak de appelschijfjes tot beetgaar en licht bruin in een pan met wat boter.
Snij de bloedworst in 30 schijven van ca 8 mm en bak deze in een hete pan met weinig olie. De schijfjes moeten stevig maar niet droog worden. Reken ca 3 min. baktijd. Snij de ui in dunne ringen en snij het spek in kleine blokjes. Bak de ui gaar samen met de spekjes.
Uitserveren:
Schik een appelschijf op een voorverwarmd bordje en leg hierop 3 schijfjes bloedworst.
Garneer verder met het uien/spek mengsel en versier het geheel met wat in hete olie gebakken grote roosjes peterselie
                    