KookJij

Amandelspijskoekjes

Een heerlijk amandelspijskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelspijskoekjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC.


Doe de amandelspijs, de eidooier en de boter in een kom en snijd alles met twee messen door elkaar. Meng vervolgens de suiker, citroenschilletjes en de bloem erdoor. Verdeel het deeg in circa 25 balletjes en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk op elk koekje een amandel. Bak de koekjes circa 12 minuten in de oven. Laat ze op een platte schaal afkoelen.


Variatie:

Vervang de amandelspijs door marsepein.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst